Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Tadżin z kurczaka


Tadżin jest daniem łatwym i szybkim do przygotowania. Soczysty kurczak gotowany z warzywami, pachnącym bulionem i cierpką cytryną tworzą doskonałe połączenie smaków.
 
Składniki:
  • Udka z kurczaka – 1 kg
  • Cebula – 1 szt.
  • Esencja do duszonego kurczaka Knorr
  • Czosnek – 3 ząbki
  • Cytryna – 1 szt.
  • Migdały bez skórki – 100 g
  • Zielone oliwki – 140 g
  • Mielony kmin rzymski – 1 łyżka
  • Chilli w płatkach – 0.5 łyżeczki
  • Pietruszka świeża – 3 łyżki
  • Kolendra świeża – 2 łyżki
  • Rama Classic – 2 łyżki

Sposób przygotowania:

1. Pół cytryny pokrój w plastry.

2.  Posiekaj drobno pietruszke, czosnek i cebulę.

3. Wymieszaj kawałki kurczaka z pietruszką, czosnkiem, 1 łyżką margaryny i sokiem z połowy cytryny.

4. Na dużej patelni rozgrzej margarynę i usmaż na niej cebulę. Następnie dodaj mięso z kurczaka. Wszystko pozostaw na ogniu do momentu uzyskania złocistego koloru, z każdej strony.

5. Dodaj plastry cytryny, migdały, oliwki, 1 litr wody i Esencję do duszonego kurczaka Knorr.

6. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień, przykryj i duś na wolnym ogniu przez 20 minut.

7. Potrawę podawaj z kuskusem i świeżą kolendrą.

Źródło: www.knorr.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000