|
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 45 dag dużych krewetek
- 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-wołowego Knorr
- 2 pomidory
- 2 cebule dymki
- 1 świeży imbir
- 1 papryka jalapeno
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 l wody
- 4 łyżki soku z limonki
- 2 łyżeczki sosu chilli
- 2 łyżeczki sosu rybnego
|
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlej wodę i zagotuj. Następnie wrzuć do niej 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo-wołowego Knorr i rozprowadź, by danie było aromatyczne i dobrze doprawione.
2. Pokrój cebule i obrane ze skóry pomidory. Posiekaj imbir oraz paprykę i wyciśnij sok z limonki.
3. Wrzuć do garnka z bulionem dymki, imbir i paprykę. Doprowadź do wrzenia. Następnie duś pod przykryciem przez 20 minut.
4. Dodaj krewetki, pomidory z sokiem i mleko kokosowe oraz wlej sos chilli i rybny. Zagotuj ponownie. Zupę podawaj w miseczkach posypaną zielonymi częściami cebuli dymki.
Źródło: Knorr
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.