W tym roku MT Targi Polska odwiedziło ponad 19 000 klientów z branży HoReCa. Oprócz wielu innowacyjnych produktów, odwiedzający Targi mogli zobaczyć także szeroki wachlarz atrakcji przygotowanych przez organizatorów.
W trakcie targów odbywały się różnego rodzaju konferencje, szkolenia i warsztaty, na których można było dowiedzieć się m.in., jak wygląda obena sytuacja na rynku restauracyjnym oraz jakie są najnowsze trendy i koncepty w gastronomii.
Dla wystawców targi to niezastąpione miejsce, by zbudować wizerunek swojej firmy i wypromować swoją markę. To też czas, aby na nowo przypomnieć klientom ofertę swojej firmy, czy też zaprezentować nowości na ryknu gastronomicznym.
Wystawcy kolejny już raz zaprezentowali swoje najlepsze produkty, a także przedstawili najnowsze rozwiązania dla gastronomii. Dzięki temu, klient mógł dokonać przeglądu rynku gastronomicznego i odnaleźć to, co interesuje go najbardziej.
Targom EuroGastro jak co roku towarzyszyło wiele ciekawych konkursów. Laureatami Konkursu o Nagrodę Ministra Gospodarki na najbardziej przedsiębiorczą firmę, eksportera i innowatora 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014 zostali:
I miejsce – Pro Ascobloc Sp. z o.o. – za Zestaw mebli pomocniczych na stoiska piekarnicze
II miejsce – Inter Europol Piekarnia Szwajcarska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. j. – za Chleb drwalski mały fitness dla firmy.
Jury, w którym zasiedli wybitni eksperci z branży, m.in. znani szefowie kuchni, restauratorzy i specjaliści HoReCa, wybrali najlepszy produkt 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, które zostały zgłoszone w dziewięciu kategoriach:
1. Wyposażenie zaplecza kuchennego
- Nagroda: FRIMA International AG – za VarioCooking Center MULTIFICIENCY 112T
- Wyróżnienie: GROS Jerzy Grobarek – za UNIWERSALNY GASTRONOMICZNY PIEC SMALL SMOKER
- Wyróżnienie: TI- MA Sp. z o.o. – za TOSTER DO KIEŁBASEK TESSI MAX
2. Sprzęt, akcesoria i surowce dla kawiarni
- Nagroda: GASTROMEDIA – za PACOJET 2
3. Żywność dla gastronomii
- Nagroda: SC Žemaitijos pienas – za Ser DŽIUGAS®
- Wyróżnienie: Viands Sp. z o.o. – za PEPPADEW pikantny owoc
4. Wyposażenie sal restauracyjnych i barów
- Nagroda: Komat Mieczysław Kozłowski – za Bufet Premium Cold
- Wyróżnienie: Gastro Magic – Wypożyczalnia Gastronomiczna – za Urządzenie do Polerowania Szkła firmy Nicem
5. Chemia i sprzęt czyszczący dla gastronomii
- Nagroda: Chicopee – za Ściereczkę J-Cloth® 3000
- Wyróżnienie: PPUH VOIGT Sp. z o.o. – za GASTRO-PUR VC 642
6. Sprzęt, akcesoria i odzież dla HoReCa
- Nagroda: P.P.H. TEDMAR MARIA PILEWICZ – za BLUZA KUCHARSKA J1 REVOLUTION
7. Oprogramowanie sal restauracyjnych i barów
- Nagroda: Softech Sp. z o.o. – za GASTRO
- Wyróżnienie: Posbistro Sp. z o.o. - za POSbistro – nowoczesne oprogramowanie dla gastronomii na tablet
8. Sprzęt i akcesoria dla cateringu
- Nagroda: DUNI SALES POLAND SP. Z O.O – za Pudełko do pizzy
9. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz oprzyrządowanie
- Nagroda: Kaspar Schulz – za Warzelnię 10 hl z systemem Schokolino dla browaru o wydajności rocznej do 4500 hl
Więcej informacji: www.eurogastro.com.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.