W dniach 14 - 19 marca 2014 roku w Hamburgu odbyło się największe wydarzenie w branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Targi INTERNORGA to najbardziej prestiżowa impreza w branży HoReCA na świecie. W tym roku to już 88 edycja Międzynarodowych Targów INTERNORGA, gdzie spotyka się ponad tysiąc wystawców i fachowców z branży hotelarskiej, gastronomicznej, żywienia zbiorowego, piekarnictwa i cukiernictwa.
Tragi te, to niezwykłe miejsce i okazja do nawiązania licznych kontaktów handlowych oraz zapoznania się z najnowszymi trendami i innowacjami w branży HoReCa. Wiele firm przygotowywało się przez cały rok i czekało właśnie na targi INTERNORGA, aby zaprezentować swój najnowszy produkt i asortyment. Swoją premierę miały również najnowsze firmy, jakie dopiero rozpoczynają swoją karierę, a także wszystkie innowacyjne technologie.
Termin w jakim odbywają się targi to świetny czas i sposób na to, aby pokazać najnowsze trendy w branży HoReCA w nadchodzącym sezonie.
Na targach zaprezentowno szeroką gamę innowacyjnych produktów oraz usług z całego sektora out-of-home. Klienci goszczący na targach mogli wybierać produkty spośród takich kategorii jak:
- Wyposażenie kuchni
- Sprzęt i wyposażenia
- Żywność i napoje
- Produkty piekarskie, cukiernicze, surowce, sklep i wyposażenie
- Systemy IT, systemy kasowe i komunikacji.
W programie ramowym znalazło się wiele ciekawych wydarzeń gastronomicznych, takich jak:
- Giropizza d’Europa – rywalizacja o tytuł mistrza Europy w wypiekaniu pizzy (zawody na żywo odbyły się 17 marca)
- The WINE World – inspiracje oraz wiedza dotycząca specjalnych win dedykowanych gastronomii
- The LiquID Bar – wiedza o najnowszych drinkach i ich twórcach, a także specjalny pokaz alkoholi i koktajli alkoholowych, które serwowane są w klubach i barach
- SKYWALK Table – prezentacja różnych rozwiązań w nakrywaniu i dekoracji stołu przedstawiona na 30 metrowym stole
- Newcomers’ Area – innowacyjne produkty i inteligentne koncepcje oraz prezentacja debiutujących firm w branży HoReCa
- The ICE CREAM World – wiedza dotycząca maszyn do lodów, składników oraz akcesoria potrzebne dla cukierni, gastronomii i branży hotelarskiej
- Backshow – inspiracje dotyczące wypieków
- Kaffee-Trends – specjalny dział na temat najnowszych trendów związanych z kawą
- Pink Cube – forum, na którym można było dowiedzieć się o najnowszych trendach przemysłu spożywczego i inspiracjach w zakresie piekarnictwa i przygotowywania przekąsek
- Niemiecki Kongres Żywienia Zbiorowego – rozważania na temat wyzwań i szans, jakie staną przed branżą gastronomiczną w najbliższych latach
- Forum Catering w Szkole – tegoroczna edycja obyła się pod hasłem Jedzenie w szkole kolorowe i zdrowe
- FoodService Forum – największy w Europie kongres dla profesjonalnej gastronomii, gdzie jednym z głównych tematów był marketing personalny i budowanie przywiązania pracowników do firmy
- Forum Gastronomiczne:
– Showcase Kitchen – zawody dla kucharzy i pokazy
– Service Cup – zawody wiedzy i umiejętności serwowania potraw i obsługi gości
Pokazy te zostały przygotowane przez związki DEHOGA, VSR, VKD i północnoniemieckie szkoły hotelarskie.
Tragi INTERNORGA zakończyła oficjalna uroczystość – Internorga Zukunftspreis, gdzie zostały wręczone nagrody za najbardziej profesjonalne i innowacyjne produkty tego roku. Listę zwycięzców opublikujemy w najbliższym czasie.
Źródło:www.internorga.com, www.cateringwpolsce.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.