Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Tarta cytrynowa z malinami


Składniki:
    CIASTO
  • Mąka pszenna – 500 g
  • Cukier puder – 150 g
  • Masło – 250 g
  • Ekstrakt wanilii – 1 łyżka
  • Skórka z 1 cytryny
  • Sól
  • Jajko – 2 szt.
    NADZIENIE
  • Jajko – 9 szt.
  • Cukier puder – 200 g
  • Sok z limonki – 250 ml
  • Śmietana 30% – 250 ml
    POLEWA
  • Maliny – 400 g
  • Woda – 100 ml
  • Cukier puder – 100g
  • Sok z cytryny – 1 mała łyżeczka

Sposób przygotowania:

CIASTO:

1. Mąkę ugnieć z cukrem pudrem.

2. Następnie dodaj do nich masło, wanilię, sól i skórkę z cytryn.

3. Dorzuć jajka i ugniataj przez kolejne 2–3 min.

4. Ciasto owiń folią i odłóż do lodówki na 40 min.

5. Następnie rozwałkuj je na ok. 3 mm grubości i wyłóż równomiernie na blachę.

6. Piecz w temp. 160°C przez ok. 35–45 min.

NADZIENIE

1. W małym rondelku podgrzej śmietanę, sok z cytryn i cukier.

2. Po ściągnięciu wszystkiego z ognia dodaj roztrzepane wcześniej jajka.

3. Masę wlej na blachę (na ciasto) i piecz w temperaturze 120°C przez 40 min.

POLEWA:

1. Wszystkie składniki zagotuj w garnku. 

2. Następnie zmiksuj je na gładką masę i ostudzić. 

3. Polej polewą ciasto.

Źródło: www.indexfood.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000