|
Składniki dla 4 osób:
• 1 puszka pomidorów bez skórek Valfrutta 425g
• 200 g łososia świeżego ( filet )
• 100 g wędzonego łososia
• ½ cukinii
• 1 pęczek bazylii
• 1 łyżka sosu sojowego
• 1 pęczek koperku (lub kopru włoskiego)
• oliwa z oliwek Olitalia
• sól i pieprz |
Sposób przygotowania:
Pokrój pomidory w kostkę, usuń nasiona i włóż do dużej miski. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Posiekaj świeżego i wędzonego łososia i przełóż do osobnej miski. Dodaj startą cukinię, sos sojowy, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Przełóż tatar do foremek na małe tatry ( aby nadać im odpowiedni kształt na talerzu) Podając udekoruj sosem z pomidorów.
Źródło: www.indexfood.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.