Składniki (na 4 porcje):
- Bakłażan 1 szt.
- Cukinia 1 szt.
- Papryka czerwona 1 szt.
- Papryka żółta 1 szt.
- Oscypek 1 szt.
|
Marynata do warzyw:
- Oliwa z oliwek
- Sól
- Świeżo mielony pieprz
|
Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty wymieszać. Warzywa kroimy w krążki i zalewamy marynatą. Odstawiamy na krótką chwilę, a następnie grillujemy wraz z oscypkiem. Warzywa przekładamy na talerzu w formie torcika. Na wierzch układamy zgrillowany plaster sera. Całość dekorujemy świeżą bazylią i pesto bazylikowym.
Przygotowali: Piotr Glonek i Patryk Góra - Restauracja Galicyjska, Brzesko
Piotr Glonek i Patryk Góra prezentują: |
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|