|
Składniki na 4 porcje:
- Udziec wołowy QMP - 600 g
- Bulion z kurczaka - 600 ml
- Ocet spirytusowy - 80 ml
- Papryka kolorowa - 150 g
- Cebula - 1 szt. duża
- Ketchup - 300 ml
- Wędzone śliwki - 200 g
- Miód - 2 łyżki
- Sól, pieprz kruszony, goździk, anyż, cynamon
|
Czas wykonania: 2 godz./marynowanie 12 godz.
Stopień trudności: łatwe
Element wykorzystany: udziec QMP lub jego część np. skrzydło QMP, zrazowa QMP, goleń QMP
Sposób przygotowania: duszenie
Sposób wykonywania
Mięso pokroić w dużą kostkę ok. 3x3 cm, obsmażyć na ostrym ogniu, podlać bulionem i wrzucić przyprawy, aby oddały smak do wywaru. Następnie dodać pokrojone w kostkę 1x1 cm śliwki wędzone - dusić je do miękkości. Dodać zredukowane razem ocet, miód i ketchup. Cebulę i paprykę zeszklić i dodać do sosu, skorygować smak solą i pieprzem, jeśli zajdzie potrzeba zagęścić mąką kukurydzianą.
Źródło: www.kochamwolowine.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.