Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Złociste krewetki królewskie


Krewetki to zdecydowanie najpopularniejsze skorupiaki wśród wszystkich owoców morza. Wbrew pozorom w bardzo łatwy i szybki sposób możemy przygotować je samodzielnie w domu. Złociste krewetki królewskie w sosie imbirowym z dodatkiem odpowiedniego ryżu to świetny sposób na błyskawiczny obiad z orientalną nutą.

        Składniki na 2 porcje:
  • Ryż Basmati – 1 torebka
  • Krewetki królewskie – 250 g
  • Imbir marynowany – 2 łyżki
  • Sok z imbiru – 2 łyżki
  • Oliwa z oliwek – 100 ml
  • Czosnek – 3 ząbki
  • Sos tabasco
  • Ocet winny – 2 łyżki
  • Limonka – 1 szt.
  • Kolendra
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

1. W osolonej wodzie ugotuj ryż Basmati. Dla podkreślenia smaku można dodać do niego 1 ząbek czosnku podsmażony na oliwie.

2. Krewetki usmaż na złoty kolor.

3. Sos: Do naczynia wlej 100 ml oliwy z oliwek i ocet winny. Następnie dodaj dwa ząbki czosnku, marynowany imbir, sok z limonki oraz 3 krople sosu tabasco. Wszystkie składniki zmiksuj i przepuść przez sitko.                                                                                                                               

4. Ułóż na talerzu ryż, krewetki i udekoruj potrawę pokrojoną w kawałki limonką, a także gałązkami kolendry. Sos podawaj w kokilce.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000