Sposób przygotowania:
1. Grzyby namocz w ciepłej wodzie i odczekaj 15 minut. Odcedź i pokrój w paski – wywar pozostaw.
2. W garnku przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, dodaj grzyby i kaszę. Wystudź i przełóż do miski. Dodaj listki tymianku, wbij jajko, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj farsz.
3. Mięso pokrój w plastry i rozbij cienko przez folię spożywczą, dopraw do smaku. Na każdy kawałek mięsa nałóż po łyżce przygotowanego farszu i zwiń jak tradycyjne zrazy.
4. Roladki zepnij wykałaczką, oprósz mąką i obsmaż w rozgrzanym garnku. Pokrojone w ósemki pieczarki również dodaj do garnka i smaż chwilę razem.
5. Wlej 500 ml wody, dodaj Bulionetkę i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień, przykryj garnek i duś zrazy przez 25 minut.
Źródło: www.knorr.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.