|
Składniki:
- Cebula – 300 g
- Ciemne piwo – 200 ml
- Tłuszcz – 80 ml
- Francuska zupa cebulowa Knorr
- Woda – 200 ml
- Bagietka – 1 szt.
- Ser gruyere – 100 g
- Parmezan – 100 g
- Śmietana – 100 ml
- Czosnek – 1 ząbek
- Cukier – 4 łyżki
- Tymianek
- Majeranek
|
Sposób przygotowania:
1. W garnku podsmaż cebulę na rozgrzanym tłuszczu do momentu, aż zacznie delikatnie zmieniać kolor. Pod koniec dodaj cukier i pozostaw na ogniu do czasu karmelizacji.
2. Dodaj piwo i gotuj wszystko przez minutę.
3. W misce wymieszaj 200 ml wody i 100 ml śmietany z Francuską zupą cebulową Knorr. Zawartość naczynia wlej do garnka z piwem. Następnie dorzuć majeranek, tymianek i czosnek. Gotuj jeszcze 5 minut. Zupę zmiksuj na gładko.
4. Bagietkę pokrój w kromki grubości około 1,5 cm i zapiecz w piekarniku na złoty kolor.
5. Grzanki ułóż na wierzchu zupy i posyp obficie serem.
6. Całość zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C.
Źródło: www.knorr.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.