Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.03.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Zupa z owocami morza po tajsku


Zupa jest bardzo podobna w przyrządzeniu do tradycyjnego rosołu, a swoistego smaku nadają jej specyficzne przyprawy takie jak imbir, kolendra, a także mleczko kokosowe. Ma doskonałe właściwości rozgrzewające, więc jest szczególnie polecana w okresie wczesnej wiosny, kiedy brakuje jeszcze ciepłych promieni słonecznych.
 
        Składniki:
  • Biała ryba – 100 g
  • Rosół z kury Knorr – 2 szt.
  • Łosoś – 100 g
  • Krewetki – 12 szt.
  • Grzyby shitake – 100 g
  • Mleko kokosowe – 100 ml
  • Imbir – 1 łyżeczka
  • Sos sojowy
  • Papryka chili – 0.5 szt.
  • Czosnek – 3 ząbki
  • Limonka
  • Kolendra – 1 pęczek
  • Brązowy cukier – 1 łyżeczka
 
Sposób przygotowania:

1. Zagotuj litr wody z kostkami rosołowymi Knorr.

2. Do bulionu dodaj obrany i posiekany czosnek.

3. Wrzuć pokrojone w paski grzyby, imbir i chili. Wszystko gotuj 5 minut.

4. Następnie dołóż krewetki i ryby pokrojone w niewielkie kawałki. Pozostaw na ogniu 2 minuty.

5. Tak przygotowaną zupę połącz z cukrem, mlekiem kokosowym i sosem sojowym.

6. Dodaj sok wyciśnięty z limonki i posiekaną kolendrę.

Źródło: www.knorr.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000