Jeśli sałatka ma być bardziej pożywna, możemy zdecydować się na fasolę czerwoną jako główny składnik, a do niego dopasować najlepsze warzywa, m.in. sałatę, pietruszkę, paprykę i czerwoną cebulę. Palce lizać!
|
Składniki:
- Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
- czerwona fasola z puszki – 400 g
- pół sałaty masłowej
- strąk czerwonej papryki
- oliwa z oliwek – 1/4 szklanki
- czerwona cebula – 1 szt.
- woda – trzy łyżki
|
Sposób przygotowania:
1. Posiekaj drobno cebulę oraz paprykę i wsyp je do dużej salaterki razem z fasolą.
2. Dodaj natkę pietruszki.
3. Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z trzema łyżkami wody i oliwą z oliwek, a następnie wymieszaj.
4. Polej sałatkę sosem i wstaw do lodówki na pół godziny.
5. Umyj i osusz sałatę, ułóż na brzegu wokół całej salaterki i podawaj.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.