Podstawą tej potrawy jest mieszanka wedgesów czyli ziemniaczków w kilku apetycznych formach. Są tu i chrupiące McCain American Wedges, i karbowane McCain Crinkle Wedges, a także pikantne McCain Spicy Wedges.
Taka różnorodność wymaga godnego towarzystwa, dlatego warto sięgnąć po skrzydełka z kurczaka - delikatne mięso z natury świetnie komponuje się z ziemniaczanym smakiem. By jednak urozmaicić danie i nadać mu nieco ekstrawagancji, dobrze jest zastosować specjalną marynatę, w której ostrość chili i czosnku miesza się z łagodnością miodu. I już mamy mix prostoty i wyszukania...
Składniki:
- Skrzydełka z kurczaka 16 szt.
- McCain American Wedges,
McCain Crincle Wedges, McCain Dollar Chips
- Czosnek 1 ząbek
|
Strączek chilli
Miód 8 łyżek
Ketchup 1/2 szklanki
Sól
Pieprz cayenne
|
Sposób przyrządzenia:
Czosnek przecisnąć przez praskę, chilli posiekać, wymieszać z miodem i ketchupem. Przyprawić solą i pieprzem.
Oczyszczone skrzydełka osuszyć, posmarować sosem. Ułożyć w żaroodpornej formie. Piec 15 minut w temperaturze 225 ºC.
Podawać z Mixem Specjalności McCain (American Wedges, Crincle Wedges, Dollar Chips) oraz dipami.
Przepisy z wykorzystaniem specjalności ciętych z ziemniaka McCain |
|
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|