Złociste nieregularnie cięte ziemniaczki to jedna z popularnych hiszpańskich przekąsek podawanych z sosami lub dipami. Patatas Bravas McCain (bo tak zwie się ów specjał) mimo swego południowego rodowodu, przy niewielkich modyfikacjach, doskonale wpisują się także w swojską tradycję kulinarną.
Świadczy o tym chociażby ciekawe połączenie McCain Patatas Bravas z serem owczym, cebulą i wędzonym boczkiem. Ta, tak prosta w przygotowaniu potrawa, owiana aromatem przypraw, ucieszy zarówno miłośników dań rodzimych, jak i etnicznych nowinek.
Składniki:
- McCain Patatas Bravas 500 g
- Cebula 10 dkg
- Sera owczy typu bryndza15 dkg
|
Sól, pieprz
Zielenina
Olej 4 łyżki
|
Sposób przyrządzenia:
Ser pokruszyć, a boczek i cebulę pokroić w średnią kostkę. Rozgrzać olej na dużej patelni, włożyć McCain Patatas Bravas i smażyć na średnim ogniu, często mieszając.
Po 3 minutach dodać boczek i kiedy McCain Patatas Bravas zaczną się rumienić – cebulę, uważając jednak żeby jej nie spalić. Na końcu dodać ser, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą.
Przepisy z wykorzystaniem specjalności ciętych z ziemniaka McCain |
|
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|