Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Patatas Bravas z bryndzą i cebulą

Złociste nieregularnie cięte ziemniaczki to jedna z popularnych hiszpańskich przekąsek podawanych z sosami lub dipami. Patatas Bravas McCain (bo tak zwie się ów specjał) mimo swego południowego rodowodu, przy niewielkich modyfikacjach, doskonale wpisują się także w swojską tradycję kulinarną.

Świadczy o tym chociażby ciekawe połączenie McCain Patatas Bravas z serem owczym, cebulą i wędzonym boczkiem. Ta, tak prosta w przygotowaniu potrawa, owiana aromatem przypraw, ucieszy zarówno miłośników dań rodzimych, jak i etnicznych nowinek.


Składniki:

  • McCain Patatas Bravas 500 g
  • Cebula 10 dkg
  • Sera owczy typu bryndza15 dkg
  • Sól, pieprz
  • Zielenina
  • Olej 4 łyżki

  • Sposób przyrządzenia:

    Ser pokruszyć, a boczek i cebulę pokroić w średnią kostkę. Rozgrzać olej na dużej patelni, włożyć McCain Patatas Bravas i smażyć na średnim ogniu, często mieszając.

    Po 3 minutach dodać boczek i kiedy McCain Patatas Bravas zaczną się rumienić – cebulę, uważając jednak żeby jej nie spalić. Na końcu dodać ser, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą.


    Przepisy z wykorzystaniem specjalności ciętych z ziemniaka McCain
    Przepisy z wykorzystaniem specjalności ciętych z ziemniaka McCain
    Spicy Wedges, American Wedges, Crinkle Wedges - Skrzydełka z Mixem
    Ziemniaczki diabolo - Spicy Wedges
    Czosnkowe Kartofelki - American Wedges
    Patatas Bravas z bryndzą i cebulą
    Dollar Chips - Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa z łososiem
    Gyros z patelni - Crinkle Wedges
    Dollar Chips - Musaka a’la McCain

    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000