
W dniach 24 – 27 lipca 2008 roku odbyła się kolejna edycja Międzynarodowych Mistrzostw Polski w poławianiu dorsza i prezentacji potraw z dorsza powszechnie znanych jako Dorszowe Żniwa.
W zmaganiach konkursowych udział wzięło 18 ekip. Najlepsze danie - zdaniem profesjonalnego jury przygotowali: Rafał Godziemski i Grażyna Marciniak - England Culinary Team. W nagrodę drużyna otrzymała medale, puchar, czek w wysokości 3 000 zł, a także upominki od sponsorów.
Drugie miejsce wywalczyli: Paweł Filipiak i Dariusz Matyjaszek - Tan-Viet. Ekipa otrzymała medale, puchar, czek w wysokości 2 000 zł oraz upominki od sponsorów.
Trzecie miejsce na podium zdobyła ekipa Italia Culinary Art w składzie: Andrea Parolo i Francesco Siervo. W nagrodę otrzymali puchar, pamiątkowe medale, czek w wysokości 1 000 zł oraz upominki od sponsorów.
Serdecznie gratulujemy!
Szczegółowa relacja z Międzynarodowych Mistrzostw Polski w poławianiu dorsza i prezentacji potraw z dorsza wraz z pełną galerią zdjęć już wkrótce na portalu: Gastrona.pl
Magdalena Gorczyca - Gastrona.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.