Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Comber barani faszerowany krewetkami w sosie jarzębinowym
z omletem z borowikami i "haus kyjzą"  ze smażonymi śliwkami
i groszkiem cukrowym  

Składniki (na 10 porcji):

  • comber barani 1,8 kg
  • krewetki 0,2 kg
  • rozmaryn
  • czosnek
  • oliwa z oliwek 0,2 l
  • ocet balsamiczny 0,1 l
  • czerwone wino 0,2 l
  • jarzębina suszona 0,05 kg
  • sól
  • pieprz
omlet
  • jajka 8 szt.
  • borowik mrożony 0,3 kg
  • "haus kyjza" - ser domowy z kminkiem 0,2 kg
  • sól
  • pieprz

  • Sposób przyrządzenia:

    Zamarynowaną baraninę w rozmarynie, czosnku, oliwie, winie i occie nabijamy krewetkami. Obsmażamy z każdej strony na oliwie z oliwek , po czym wkładamy do nagrzanego do 175˚ C pieca, pieczemy 10 minut. Resztę marynaty wlewamy na patelnię z obsmażenia, przelewamy przez sitko, dodajemy resztę wina oraz jarzębinę i redukujemy do odpowiedniej gęstości. Sos zaciągamy masłem, doprawiamy do smaku.

    Do omleta ubijamy białka na sztywno, dodajemy przesmażone grzyby i pokrojony ser, dodajemy żółtka - mieszamy, doprawiamy i pieczemy w piecu w dowolnych foremkach w 160˚ C. Na rozgrzane masło dajemy groszek cukrowy i pokrojone śliwki, smażymy chwilkę i doprawiamy do smaku. Całe danie wykładamy i wykrawamy wg. uznania na talerzu.

    Dzięki przygotowaniu prezentowanego dania Mariusz Malinowski i Stanisław Mężyk - Park Hotel Diament Katowice Restauracja Atmosfera, zajęli I miejsce podczas konkursu: Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny 2008.


    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


    "Gratulacje;o)"
    (30.08.2008 - 12:40)  (Dominika)
     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000