Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Comber króliczy z Pałacu Mierzęcin

Składniki:
comber króliczy1800 g
rzodkiewka1200 g
masło40 g
ocet winny100 g
ciemny wywar cielęcy1000 g
papryka świeża500 g
cukinia600 g
marchew500 g
por350 g
susz cebulowy40 g
bakłażan500 g
mąka250 g
mleko250 g
jaja2 szt.
Do smaku:
bazylia, olej, cukier, sól, pieprz, rozmaryn

Wykonanie:


Przepis na nadzienie do naleśników:
Bakłażan, cukinię, marchew, por, paprykę czerwoną ( posmarować olejem i zapiec aby zdjąć skórę ) pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i smażyć do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, papryka ( na ostro ). Wsypać tarty parmezan aby związać warzywa. Do ciasta oregano ( lub bazylia, majeranek ) usmażyć z jednej strony przekroić na pół zwinąć w rożek i nadziewać. Rożki posmarować karmelem ( z odrobiną cytryny ) smażyć w 160 °C 10 – 15 min. Rzodkiewkę obrać ze skórki zagotować, odcedzić, zostawić wodę. Do karmelu dodać masło, wodę z rzodkiewek, wrzucić rzodkiewki. Odstawić jak się zagotuje.





Sos z cielęciny:
(czas przygotowywania ok. 6 godz.) Kości cielęce pieczemy w piekarniku w temp 200°C 1 godz. Warzywa ( marchew, cebula, seler ) zetrzeć na tarce, zapiec z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Przypieczone kości wkładamy do naczynia z warzywami, zalewamy wodą. Gotujemy ok. 5 godz. Na małym ogniu.





Comber:
Comber trybujemy, posypujemy solą i pieprzem. Faszerujemy drylowanymi wiśniami. Zawijamy w roladę. Pieczemy na rozgrzanej patelni ok. 10 min. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160°C i pieczemy 7-8 min. Po upieczeniu wkładamy do sosu z cielęciny. Gotujemy ok. 40 min.





Autorzy:





Rafał Gromulski


Małgorzata Szewczyk






recepcja@PalacMierzecin.pl


(095) 76 12 211




Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000