Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.12.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Królewskie przepiórki z Pałacu Niepołomice

Składniki:
przepiórki


borówki
kurki
cebula
nerki cielęce
ziemniaki
jajka
śmietana 18%
śmietana 30%
kapusta włoska
marchew
czosnek
masło
"Jarzębiak"
świeże zioła
sól, pieprz
ser żółty
bułka tarta
ser owczy
boczek wędzony
mąka

Wykonanie:
Przepiórki oczyścić, osuszyć, usunąć korpus, skropić "Jarzębiakiem", natrzeć ziołami i solą. Z nerek, cebuli, owczego sera, jaj, borowików i przypraw sporządzić farsz do przepiórek. Z ziemniaków, borowików, cebuli, kapusty, jaj przypraw, przygotować babki i upiec. Cebulę posiekać, podsmażyć z boczkiem, połączyć z kapustą, poddusić i doprawić. Z grzybów, cebuli, śmietany, wywaru, ziół przygotować sos. Oscypek, nerkę cielęcą pokroić w kostkę. Kapustę włoską blanszowaną w paski.


Cebulę i borowiki kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy polędwicę cielęcą i mielimy. Przyprawiamy pieprzem, solą. Przepiórkę wyluzować z korpusu, zostawić nóżki. Do marynaty świeże zioła (tymianek, rozmaryn, majeranek), miód, wino czerwone, oliwa z oliwek, sól, pieprz. Zeszklić zioła. Przepiórki moczyć co najmniej 24 godziny.


Przepiórki z farszem obkładamy tłuściejszym boczkiem. Piec 20 min. W 170°C.


Ozdoby:
Bazie z mąki kukurydzianej, popruszone makiem. Buraczek faszerowany kapustą.





Autorzy:





Bartłomiej Malinowski


Marek Buksa






restauracja@gastro-tour-serwis.pl


tel. (012) 281 32 60



Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

 


"zapraszam do wspolpracy"
(06.01.2006 - 23:26)  (www.naszpasja.pl)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000