Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.12.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Polędwica po szlachecku z Dworku w Rzeszowie

Składniki:
Polędwica:
polędwica wołowa200 g
boczek wędzony gotowany70 - 100 g
śliwki kalifornijskie2 szt.
Do smaku:
musztarda, mieszanka przypraw: ( czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny, tymianek, majeranek )
olej
sól peklująca
Sos:
borowiki50 g
cebula30 g
śmietanka 30 %4 łyżki stołowe
natka pietruszki
sól, pieprz, wegeta

Przygotowanie polędwicy:
Polędwicę wyporcjować, naszpikować boczkiem i śliwka, natrzeć musztardą, przyprawami i solą peklującą. Bok polędwicy obwiązać boczkiem i spiąć wykałaczką. Mięso zalać olejem i odstawić do lodówki na 24 godziny.


Przygotowanie sosu:
Cebulę zeszklić, dodać borowiki, podsmażyć, dodać śmietanę, natkę pietruszki i zredukować do pożądanej konsystencji. Doprawić przyprawami do smaku.


Dodatki:
Ziemniaki z parmezanem, surówka z selera. Ugotowane ziemniaki, podsmażyć w głębokim tłuszczu i obtoczyć w serze wymieszanym z natka pietruszki. Seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać miód, uprażone orzechy włoskie i wymieszać.





Autorzy:





Arkadiusz Czarnik


Danuta Maciuszko



tel. 017 85-26-406


email dworek@dworek.rzeszow.pl




Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000