Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.12.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Królewskie przepiórki podane na wielkanocnej babce ziemniaczanej w leśnych aromatach


Składniki:
schab lub szynka z dzika1,40 kg
szynka wiejska ze słoninką300 g
ogórek kiszony100 g
boczek wędzony100 g
cebula100 g
masło100 g
Do smaku:
sól, pieprz, czosnek, majeranek
Sos borowikowy:
świeże lub mrożone borowiki200 g
cebula50 g
masło50 g
śmietana słodka 30 %200 ml
mąka30 g
Do smaku:
sól, pieprz, tymianek świeży lub suszony
Sakwa:
Kapusta świeża10 liści
por1 szt.
boczek400 g
ziemniaki700 g
cebula200 g
koper świeży1 pęczek
Do smaku:
sól, pieprz

Wykonanie:
Mięso z dzika zabejcować na 48 godzin w zalewie z marchwi, pietruszki, selera, pora, cebuli, czosnku sporządzonej na winie czerwonym i oleju. Boczek wędzony, cebulę, ogórek kiszony pokroić w drobne paski, podsmażyć na maśle 2-3 minut i wystudzić. Płat mięsa (ok. 120 g) rozklepać, nałożyć wystudzony farsz, zwinąć w roladę, obłożyć, plastrami szynki. Całość zawinąć w folię aluminiową, piec w piecu o temp. 140-150°C przez 10 - 14 minut.


Sos borowikowy:
Borowiki kroimy w kostkę. Podsmażamy z cebulą na maśle. Delikatnie oprószamy mąką dodajemy śmietanę, sól, pieprz, tymianek.


Sakwa:
Parzymy kapustę. Ugotowane ziemniaki chłodzimy i rozdrabniamy w kostkę. Boczek, cebulę podsmażamy dodajemy ziemniaki, koper, sól i pieprz. Faszerujemy sparzoną kapustę nadając kształt sakiewki.





Autorzy:





Radosław Górczyński


Paweł Jasiński





Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000