Restauracja Chopin Autorzy przepisu: Dawid Pietrasz i Dariusz Barański - Restauracji Chopin - Katowice
Składniki: | | Ryba maślana | 600 g | Ślimaki | 120 g | Pesto | 60 g | Żółtko | 2 szt | Czosnek świeży | 2 ząbki | Wino białe | 250 ml | Oliwa z oliwek | 150 ml | Pomidory suszone | 60 g | Masło | 100 ml | Cukier puder | 50 g | Marchew (łódki) | 6 szt |
| Ziemniak (łódki) | 6 szt | Cukinia (łódki) | 6 szt | Cebula | 200 g | Por | 1 szt | Ser Mascarpone | 250 g | Śmietana 30% | 200 ml | Szafran | 1 p | Świeże zioła | Dekoracja z ciasta francuskiego | Przyprawy |
|
Sposób przyrządzania:
Ślimaki przepłukać pod wodą. Następnie posiekać, przesmażyć z cebulą i ząbkiem czosnku, dodać pomidory suszone oraz pesto, żółtko i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Rybę maślaną nafaszerować farszem i zawinąć w porę. Ziemniaki, marchew, cukinię ugotować na półtwardo. Na patelni roztopić masło dodać warzywa i cukier puder i zglazurować. Posiekać cebulę i zeszklić na oliwie, dodać posiekane ślimaki podsmażyć, podlać winem, dodać szafran oraz ser mascarpone. Sos doprowadzić do gęstości podbijając masłem. Roladki gotować na parze (około 10 min.)
Sposób podania:
Na talerzu fantazyjnie rozlać sos, ułożyć roladki, udekorować glazurowanymi warzywami oraz świeżymi ziołami
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
|