Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.11.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Roladki z ryby maślanej faszerowane ślimakami

Restauracja Chopin

Autorzy przepisu: Dawid Pietrasz i Dariusz Barański - Restauracji Chopin - Katowice



Składniki:
Ryba maślana600 g
Ślimaki120 g
Pesto60 g
Żółtko2 szt
Czosnek świeży2 ząbki
Wino białe250 ml
Oliwa z oliwek150 ml
Pomidory suszone60 g
Masło100 ml
Cukier puder50 g
Marchew (łódki)6 szt
Ziemniak (łódki)6 szt
Cukinia (łódki)6 szt
Cebula200 g
Por1 szt
Ser Mascarpone250 g
Śmietana 30%200 ml
Szafran1 p
Świeże zioła
Dekoracja z ciasta francuskiego
Przyprawy

Sposób przyrządzania:

Ślimaki przepłukać pod wodą. Następnie posiekać, przesmażyć z cebulą i ząbkiem czosnku, dodać pomidory suszone oraz pesto, żółtko i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Rybę maślaną nafaszerować farszem i zawinąć w porę. Ziemniaki, marchew, cukinię ugotować na półtwardo. Na patelni roztopić masło dodać warzywa i cukier puder i zglazurować. Posiekać cebulę i zeszklić na oliwie, dodać posiekane ślimaki podsmażyć, podlać winem, dodać szafran oraz ser mascarpone. Sos doprowadzić do gęstości podbijając masłem. Roladki gotować na parze (około 10 min.)

Sposób podania:
Na talerzu fantazyjnie rozlać sos, ułożyć roladki, udekorować glazurowanymi warzywami oraz świeżymi ziołami

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000