Hotel Topaz Autor przepisu: Marek Adamek i Tomasz Krzyżanowski - Hotel Topaz - Poznań
Składniki potrawki:- Tagliatelle
- Śmietana
- Niebieski ser pleśniowy
- Cytryna
- Sól
- Pieprz biały
Sos:- Ślimaki
- Pomidory konserwowe
- Czosnek
- Cebula
- Białe wino
- Masło
- Bazylia
- Oregano
- Sól
- Pieprz biały
Sposób przyrządzania:
Makaron ugotować al dente, zahartować. Na rozgrzanej patelni wybić śmietanę z dodatkiem sera. Na sklarowanym maśle zeszklić cebulę z dodatkiem czosnku, dodać zmiksowane pomidory, przyprawić solą, pieprzem, cytryną i białym winem. Makaron podgrzać, a następnie polać sosem śmietanowym. Podsmażyć ślimaki na maśle i ułożyć na sosie pellati.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
|