Hotel Topaz Autor przepisu: Marek Adamek i Tomasz Krzyżanowski - Hotel Topaz - Poznań
Składniki potrawki:- Łosoś wędzony
- Ślimaki
- Śmietana
- Żelatyna
- Cytryna
- Sól
- Pieprz biały
- Białe wino
Sos:- Majonez
- Chrzan
- Koncentrat pomidorowy
- Cytryna
- Koniak
- Sól
- Pieprz biały
Sposób przyrządzania:
Ubić śmietanę na sztywno z dodatkiem żelatyny, połączyć zmiksowanego łososia, doprawić solą, białym pieprzem i cytryną. Zmiksowaną masę nałożyć do foremek, odstawić do wychłodzenia na 20 minut. Wino zagotować, dodać żelatynę i wystudzić. Do foremki włożyć ślimaki i zalać wystudzoną żelatyną, odstawić do wychłodzenia.
Sos: Połączyć wszystkie składniki, doprawić solą, pieprzem, cytryną i koniakiem.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
|