Gospoda Pod Koziołkami Autorzy przepisu: Maciej Bartoszewski i Marcin Kaźmierczak - Gospoda Pod Koziołkami - Poznań
Składniki na 6 porcji: | | Ślimaki | 30 szt | Cebula | 75 g | Czosnek | 2 ząbki | Pomidor (filet) | 3 szt | Boczek wędzony | 75 g | Sok z cytryny | 10 g | Siekana pietruszka | 1 pęczek | Skórka pomarańczowa | 5 g |
| Sos: | Papryka | 100 g | Oliwa z oliwek | 100 g | Czosnek | 1 ząbek | Ocet winny | Sól do smaku | Dekoracja: | Kiełki alfa | Muszla | Bazylia |
|
Sposób przyrządzania:
Ślimaki podsmażyć na maśle z cebulą, stopniowo dodawać resztę składników, doprawić do smaku solą i cytryną. sos: paprykę obrać ze skóry, zmiksować stopniowo wlewając oliwę, doprawić do smaku. Podawać w koszyczkach z ciasta Filo, udekorować bazylią, muszlą i kiełkami alfa.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
|