Gospoda Pod Koziołkami Autorzy przepisu: Maciej Bartoszewski i Marcin Kaźmierczak - Gospoda Pod Koziołkami - Poznań
Składniki na 6 porcji: | | Szaszłyk: | Ślimaki | 72 szt | Łosoś wędzony (wielkości ślimaka) | 54 sztuki | Pieczarki małe | 72 szt | Salsa: | 3 kolory papryki | 350 g | Czarne oliwki | 30 g |
| Kapary | 10 g | Sól, cukier, czosnek, tymianek świeży do smaku | Sos: | Cebula | 150 g | Masło | 50 g | Wino białe | 50 g | Śmietana 30% | 1 kg |
|
Sposób przyrządzania:
Ślimaki podsmażyć, na przemian z łososiem i pieczarką nadziewać na patyki. Ziemniaki usmażyć na głębokim tłuszczu. Paprykę pokroić w paski, dodać oliwki, kapary i podsmażyć, doprawić. Cebule usmażyć na maśle, wlać wino, odparować. Wlać śmietanę i zredukować do połowy objętości, doprawić solą i białym pieprzem.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
|