Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.12.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Polędwiczki wieprzowe w szpinakowym mundurku i orzechowym sosie

Hotel Litwor - Zakopane

Autorami przepisu są: Dariusz Siciarz i Marek Dudziak z hotelu Litwor w Zakopanem



Składniki:
Ślimaki konserwowe
Szpinak300 g
Czosnek10 ząbków
Śliwki6 szt.
Śmietana 30%100 g
Chleb biały80 g
Mąka100 g
Jajka3 szt.
Wino czerwone100 ml
Porto
Rumiany400 g
Jabłka Reneta3 szt.
Cukier60 g
Ocet winny100 ml
Orzechy włoskie10 g
Polędwica wieprzowa6 szt.
Trufle3 szt.
Szynka parmeńska250 g
Koniak100 g

Sposób przyrządzania:

Podsmażamy ślimaki na maśle z czosnkiem, podlewamy koniakiem i redukujemy, dodajemy trufle. Nacinamy polędwiczki, faszerujemy i obsmażamy. Ze szpinaku, czosnku, śliwek, śmietany, chleba, jajek i mąki robimy mus. Tak przyrządzony mus rozsmarowujemy na szynce parmeńskiej, układamy polędwiczki i zawijamy. Pieczemy w folii 20 minut w 190 stopniach. Na sos redukujemy wino i porto, dolewamy rumiany i redukujemy do konsystencji sosu, dodajemy orzechy. Z jabłek wycinamy jelonki i karmelizujemy z octem.

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Dariusz Siciarz i Marek Dudziak
Hotel Litwor


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000