Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.12.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Szaszłyk z branzino i ślimaków na sosie pietruszkowym

Pod Różą - Kraków

Autorami przepisu są: Paweł Twardosz i Mariusz Glac z restauracji „Pod Różą” z Krakowa.



Składniki:
Filety z branzino9 szt.
Ślimaki konserwowe60 szt.
Marchewki3 szt.
Cukinie3 szt.
Pomidory3 szt.
Czosnek4 ząbki
Natka pietruszki4 pęczki
Masło2 kostki
Białe wino wytrawne1 butelka
Oliwa z oliwek250 ml
Cebula2 szt.
Olej do smażenia250 ml
Śmietanka 30%1 l
Szałwia i tymianek1 gałązka
Sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

Filety z branzino przeciąć wzdłuż i doprawić. Marchewkę i cukinię pokroić cienko na maszynie wzdłuż i zblanszować. Ślimaki podsmażyć na oliwie z czosnkiem, podlać winem, odparować, dodać masło, sól i pieprz. Na plasterek cukinii położyć plasterek marchwi, filet, 2 ślimaki i zwinąć. Nabijać na patyki szaszłykowe po trzy sztuki. Gotować na parze 5 minut (woda z dodatkiem ziół)

Sos: Cebulę podsmażyć na maśle, zalać winem i odparować. Dodać śmietankę i zredukować do połowy objętości. Blanszować natkę pietruszki, dodać do sosu z dodatkiem masła i zmiksować. Doprawić do smaku i w razie konieczności przetrzeć przez sito. Resztę ślimaków pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z czosnkiem, podlać winem, odparować, zagęścić masłem, dodać zieloną pietruszkę i konkase, doprawić do smaku.

Wydawanie: Na talerz wylać sos pietruszkowy, położyć na nim szaszłyka i w około rozłożyć rogou ze ślimaków. Udekorować zieloną pietruszką.


Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Paweł Twardosz i Mariusz Glac
Restauracja „Pod Różą”


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000