Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
07.05.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Niespodzianka ze ślimaków i marynowanych grzybków

Pod Różą - Kraków

Autorami przepisu są: Paweł Twardosz i Mariusz Glac z restauracji „Pod Różą” z Krakowa.



Składniki:
Ciasto francuskie40 dag
Ślimaki48 szt.
Pistacje10 dag
Szczypiorek1 pęczek
Jajko1 szt.
Oliwa z oliwek100 ml
Ocet balsamiczny50 ml
Ocet z białego wina50 ml
Grzybki marynowane40 dag
Duża cebula1 szt.
Tarta grana padano7 łyżek
Zielona pietruszka1 pęczek
Cytryny2 szt.
Mascarpone60 dag
Śmietanka 30%100 ml
Pomidory3 szt.
Sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

Z ciasta francuskiego wyciąć po 3 dyski na porcję o różnej średnicy. Ślimaki sparzyć, wystudzić, dodać oliwę z oliwek, ocet winny, pokrojony szczypiorek, sól i pieprz, pistacje sparzyć, obrać i drobno pokroić. Mascarpone wymieszać z posiekanym czosnkiem, pistacjami, tartą graną, sokiem z cytryny i śmietanką. Doprawić do smaku. Grzybki marynowane pokroić, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekaną natkę pietruszki, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz, pomidory sparzyć i sporządzić konkase.

Wydawanie: Dyski przekładać na przemian z musem mascarpone, wokół którego układamy ślimaki. Taką piramidkę posypujemy pistacjami, na około rozkładamy sałatkę z grzybków. Dekorujemy konkase i gałązkami szczypiorku.


Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Paweł Twardosz i Mariusz Glac
Restauracja „Pod Różą”


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000