Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Fusion - Lekkie musy z sarny i dorsza w chrupiącym cieście zapieczone z owocami runa leśnego




Składniki:

  • 200 g wątroby z dorsza
  • 300 g wątroby z sarny
  • 150 g Soli
  • 300 g ciasta francuskiego
  • 80 g sera koziego
  • 8 jajek
  • 10 g mąki ziemniaczanej
  • 20 g suszonych pomidorów włoskich
  • 10 g Mata Nori
  • 200 g borowików
  • 200 g kurek
  • 150 g malin
  • 100 ml Ginu
  • 50 g masła
  • 100 ml Anyżówki
  • 50 g cebuli
  • balsamino sos
  • szałwia świeża
  • oliwa z oliwek
  • cukier
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Wątróbkę z dorsza zmiksować z solą, dodać ubite jajko, doprawić do smaku. Wątróbkę z sarny zmiksować z ubitą na sztywno pianą, doprawić. Wątroby wylać warstwami do wcześniej wyłożonych ciastem francuskim foremek przekładając sosem z koziego sera i jaj. Piec w temperaturze 190°C ok. 20 minut.

Oczyszczone i pokrojone grzyby podsmażyć na oliwie z oliwek z masłem i cebulą, pod koniec smażenia dodać borówkę, całość doprawić solą i pieprzem, dodać ocet balsamiczny. Tak przygotowane grzyby zawinąć w Mate Nori.

Sos z malin z ginem i szałwią przetrzeć przez sito zaś z żółtek i anyżówki ubić na parze pianę.

Całość dania dekoracyjnie ułożyć na talerzu i polać sosami.

Przygotował: Artur Meller - Restauracja BROVARIA



Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000