Składniki: - 400 g schabu z dzika
- 300 g kaszy jaglanej
- 150 g świeżego szpinaku
- 200 g buraków
- dwie kalarepy
- korzeń chrzanu
- trzy pasternaki
- marechew
| - 50 g masła
- 00,1 g szafranu
- kminek
- trawa żubrowa
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- wino czerwone
|
Sposób przyrządzenia:
Schab z dzika marynujemy w marynacie z wina czerwonego i trawy żubrowej przez 24 h. Zamarynowanego dzika wędzimy.
Kaszę jaglaną gotujemy z szafranem, pod koniec gotowania dodajemy masło.
Szpinak (duże liście) zalewamy gorącą woda. Na liściach szpinaku układamy kaszę, w środek dajemy kawałki dzika wędzonego i zawijamy tak, by powstała rolada - następnie kroimy w kawałki 1 cm.
Buraka gotujemy w czerwonym winie, kalarepę w szafranie - następnie kroimy w cienkie plasterki i przekładamy tak, by powstał dwukolorowy postument.
Chrzan, pasternak i marchewkę kroimy w cienkie paseczki doprawiamy do smaku, skraplamy oliwą kminkową.
Do dekoracji używamy trawy żubrowej i wina zredukowanego do postaci gęstego sosu.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
|