Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.05.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Rolada z dzika z brusznicą podana na leśnych grzybach z macierzanką, marynowaną pigwą i pierożkami nadziewanymi twarożkiem kozim




Składniki:

  • 700 g schabu z dzika
  • 150 g brusznicy
  • 250 g szynki złotnickiej
  • 100 g szpinaku
  • 450 g grzybów
  • 150 g mąki
  • 200 g polskiego twarożku koziego
  • 50 g dzięgielówki
  • 30 g szałwii ogrodowej
  • 20 g macierzanki
  • 300 g pigwy ogrodowej
  • 70 g masła
  • 60 g oliwy z oliwek
  • jajko
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Schab z dzika marynujemy w dziegielówce przez 24 h, następnie rozbijamy mięso na cienkie płaty. Szynką złotnicką wykładamy formę posmarowanę masłem, przykrywamy rozbitym mięsem, w środek układamy brusznicę i pieczemy w piecu nagrzanym do temperatury 155°C przez 25 minut.

Robimy mini pierogi z farszem z koziego twarożku i gotujemy w soku z pigwy ogrodowej, następnie smażymy na maśle z dodatkiem szałwi ogrodowej.

Grzyby leśne (prawdziwki) – drobno pokrojone smażymy z czosnkiem, cebulą, szalotką i macierzanką.

Pigwę gotujemy – kroimy w drobną kostkę, mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku tak, by powstał gęsty winegret.

Do dekoracji używamy wysuszonej szynki złotnickiej.


Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Przygotował:  Marcin Sasin - Hotel Sheraton Warszawa



"pytanie"
(06.01.2006 - 09:33)  (MARCIN .M.)
"suszki z szynki"
(27.01.2006 - 02:16)  (Marcin)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000