Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Rolada wieprzowa z musem grzybowym, zapiekanymi pomidorami, kozim serem i ziemniaczanym julienne




Składniki na 10 porcji:

  • Polędwiczki wieprzowe - 1000 g
  • Podgrzybki - 500 g
  • Cebula - 100 g
  • Kasza gryczana - 200 g
  • Jaja - 2 szt.
  • Pomidor - 1000 g
  • Boczek wędzony - 150 g
  • Kozi ser - 200 g
  • Maślanka - 100 ml
  • Szczypiorek - 30 g
  • Ziemniaki - 500 g
  • Wiśnie mrożone - 300 g
  • Wino czerwone (wytrawne) - 300 ml
  • Anyżówka - 50 g
  • Rozmaryn świeży, tymianek świeży
  • Sól, pieprz biały


Sposób przyrządzenia:

Podgrzybki podsmażyć z cebulą, dodać ugotowaną kaszę gryczaną, jajka zmiksować na jednolitą masę i doprawić do smaku. Oczyszczoną z błon i tłuszczu polędwiczkę rozciąć na płat, przesmarować masą z podgrzybków i zrolować. Piec zawinięte w folię aluminiową przez 17 min. w temp. 170 stopni C.

Przygotować masę z koziego sera, maślanki i szczypiorku, pomidory obrać ze skóry, pokroić w cząstki owinąć boczkiem, ułożyć w okrągłych foremkach i zalać masą z sera. Wiśnie zagotować w czerwonym winie, dodać świeży rozmaryn zagęścić mąką ziemniaczaną i doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem dodać anyżówkę. Ziemniaki pociąć w julienne zwinąć w małe gniazda i smażyć w głębokim tłuszczu.

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Przygotowali: Szymon Bracik i Krzysztof Madzia



"Miodzio"
(05.07.2006 - 01:36)  (Krzysztof madzia)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000