Składniki: - ½ bakłażana
- 1 cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- 2 puszki pomidorów pelati bez skóry
- pasta paprykowa
- 1 kostka rosołu wołowego Winiary
| - 2 łyżki oleju
- 100 ml śmietany 30%
- makaron cienki nitki
- masło
- kapusta włoska duża
- pieprz, cukier, papryka
|
Sposób przyrządzenia: Bakłażana pokroić w kostkę, cebulę w piórka, rozgnieść czosnek. Rozgrzać olej, przesmażyć cebulę i bakłażany. Dodać pomidory, czosnek i dusić ok. 10 min. Wlać rosół wołowy Winiary przygotowany według opisu na opakowaniu, dodać pastę paprykową, przyprawić pieprzem i papryką. Gotować jeszcze 10 min. Poczym zupę zmiksować. Śmietanę ubić, lekko posolić. Krem pomidorowy podawać z łyżką bitej śmietany i grzanką posmarowaną czosnkiem.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
|