Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Delikatny duet łosiosiowo-brokułowy w otoczeniu polenty imbirowej




Składniki na 1 porcję:

  • 100 g fileta z łososia
  • 4 g czarnego kawioru
  • 60 g mąki kukurydzianej
  • 65 g brokułów
  • 65 g śmietany 36%
  • 200 - 250 ml wody gazowanej
  • 2 g suszonego imbiru
  • 15 ml sosu grzybowego Winiary
  • 4 g ziarenek smaku Winiary
  • 2 g ziarenek smaku paprykowych
  • 2 jajka
  • 1 g pieprzu białego
  • 3 szparagi zielone
  • 3 ml Maggi w płynie Winiary
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 6 ml octu balsamicznego
  • 4 g cukru kryształ
  • 5 g sera parmezan
  • cytryna i świeża bazylia do dekoracji
  • tymianek cytrynowy świeży


Sposób przyrządzenia:

Wstępna obróbka łososia i warzyw. Sporządzić ciasto na polentę. Przygotować mus z łososia i brokuł (gotować około 15 - 20 minut). Ze schłodzonej polenty pokroić trójkątne porcje, posypać parmezanem i ziarenkami smaku. Przygotować sos balsamiczny i grzybowy (według receptury zalecanej przez producenta). Ugotować przygotowane wcześniej szparagi. Przygotować polentę, zapiec ją na złoty kolor. Ułożyć i udekorować potrawę świeżymi ziołami na talerzu, udekorować sosami.

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Przygotował: Jakub Łysk



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000