Składniki na 1 porcję: - 100 g fileta z łososia
- 4 g czarnego kawioru
- 60 g mąki kukurydzianej
- 65 g brokułów
- 65 g śmietany 36%
- 200 - 250 ml wody gazowanej
- 2 g suszonego imbiru
- 15 ml sosu grzybowego Winiary
- 4 g ziarenek smaku Winiary
- 2 g ziarenek smaku paprykowych
| - 2 jajka
- 1 g pieprzu białego
- 3 szparagi zielone
- 3 ml Maggi w płynie Winiary
- 250 ml śmietanki 30%
- 6 ml octu balsamicznego
- 4 g cukru kryształ
- 5 g sera parmezan
- cytryna i świeża bazylia do dekoracji
- tymianek cytrynowy świeży
|
Sposób przyrządzenia: Wstępna obróbka łososia i warzyw. Sporządzić ciasto na polentę. Przygotować mus z łososia i brokuł (gotować około 15 - 20 minut). Ze schłodzonej polenty pokroić trójkątne porcje, posypać parmezanem i ziarenkami smaku. Przygotować sos balsamiczny i grzybowy (według receptury zalecanej przez producenta). Ugotować przygotowane wcześniej szparagi. Przygotować polentę, zapiec ją na złoty kolor. Ułożyć i udekorować potrawę świeżymi ziołami na talerzu, udekorować sosami.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
|