Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Łosoś pieczony z kandyzowaną skórką cytrynową z sosem borowikowym na delikatnym suflecie szpinakowym




Skład (na 10 porcji):

  • filet z łososia bez skóry 1500 g
  • szpinak mrożony siekany 1500 g
  • białko jaja kurzego 350 g
  • borowiki mrożone 1000 g
  • cebula szalotka 250 g
  • płatki migdałowe 50 g
  • masło 200 g
  • świeży czosnek 50 g
  • sos staropolski Nestlé 40 g
  • sos z grzybów leśnych Nestlé
  • wino czerwone półwytrawne 750 ml
  • skórka cytrynowa kandyzowana drobna 100 g
  • cytryna 150 g
  • gałka muszkatołowa
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • świeża bazylia i tymianek
  • 2 arkusze papieru do pieczenia


Sposób przyrządzenia:

Filet natrzeć solą i skórką cytrynową – odstawić. Upiec w 180 stopniach C.

Grzyby podsmażyć, dodać sosy grzybowy i z grzybów leśnych, dolać wino, wymieszać i zredukować do żądanej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Pokrojoną w drobną kostkę szalotkę zeszklić na maśle razem ze startym czosnkiem, dodać szpinak, podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyć ze szpinakiem. Upiec nieduże suflety w temp. 200 stopni C.

Gotowe elementy potrawy ułożyć na talerzu według uznania. Dekorować świeżą bazylią, cytryną i czerwonym pieprzem.

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Przygotował: Mateusz Guzik



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000