Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Łosoś Galicyjski z duetem majonezu dekoracyjnego Winiary i sosu pesto




Skład:

  • 1,2 kg filetu z łososia
  • 4 łyżki mąki
  • 0,3 kg świeżych pieczarek
  • 8 czerwonych cebul
  • 700 ml majonezu dekoracyjnego Winiary
  • 2 świeże czerwone papryki
  • jarzynka Winiary do smaku
  • 1 łyżka bulionu warzywnego Winiary
  • 1 mały słoiczek kaparów
  • 2 małe słoiczki sosu pesto do ryb
  • 1 pęczek koperku
  • 20 liści bazylii

  • 2 cytryny
  • 0,2 kg sezamu
  • 2 pęczki pietruszki dekoracyjnej
  • 2 pory
  • 0,8 kg ryżu
  • 6 łyżek oleju
  • 1,6 l wody
  • 0,3 kg suszonych moreli
  • 2 kg brokuł
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soli


Sposób przyrządzenia:

Bulion rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Pieczarki pokroić i poddusić na połowie bulionu.

Łososia wyporcjować, obtoczyć w mące i ułożyć na brytfannie podlanej drugą częścią bulionu. Całość posypać jarzynką. Na każdą porcję nałożyć pokrojoną w plastry cebulę, duszone pieczarki i nakryć majonezem. Włożyć ryby do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C na 40 min.

Paprykę pokroić w drobną kostkę i posypać po rybach. Można jeszcze na kilka minut włożyć do piekarnika, by papryka wtopiła się w majonez. Posypać kaparami, koperkiem i podawać z sosem pesto do ryb.

Przygotować ryż na sypko: do garnka dodać olej i prażyć ryż ciągle mieszając przez 10 min. Dodać sól i jarzynkę Winiary do smaku i zalać wrzącą wodą, przykryć i dusić na wolnym ogniu przez 15 min – nie ruszać. Następnie wsypać suszone morele (pokrojone w grubą kostkę). Na jedną porcję podać 2 gałki ryżu.

Blanszować brokuły w małej ilości wody z dodatkiem cukru, soli i oliwy z oliwek przez 10 min. Brokuły ułożyć na talerzu i posypać sezamem. Udekorować cytryną, porem, pietruszką oraz czerwoną cebulą.

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Przygotował: Bartłomiej Kiełtyka



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000