Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Comber jagnięcy z kostką w krepinie z foie gras w delikatnym sosie pieczeniowym Nestlé




Składniki na 10 porcji:

  • 2,20 kg surowego combra jagnięcego
  • 200 g sosu pieczeniowego Nestlé
  • 1 opakowanie ziarenek smaku
  • 1 główka czosnku
  • 200 g rodzynek
  • 250 g masła
  • 1,5 do 2 kg ziemniaków
  • 1 litr śmietany 36%
  • 100 g cukru
  • 300 g świeżej papryki
  • 0,5 kg cebuli czerwonej
  • 300 g suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • 200 g parmezanu
  • 0,5 litra oleju
  • 0,5 kg świeżej piersi z kurczaka
  • 10 krepiny
  • 0,5 kg marchwi
  • 0,5 kg brokuły


Sposób przyrządzenia:

Comber jagnięcy oczyścić z tłuszczu, wyporcjować i obsmażyć na maśle. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i zmiksować w gładki mus dodając przyprawy ziarenka smaku, jajka i pieprz. Następnie rozłożyć krepinę w kształcie kwadratu. Na krepinie ułożyć comber jagnięcy, na comber położyć foie gras, dalej suszone pomidory pocięte w kostkę, na koniec mus drobiowy. Zawinąć krepinę szczelnie, aby nic nie wypłynęło i piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 10 minut.

Ziemniaki pokroić w cienkie, okrągłe plastry na mandolinie: rozsypać w garnku i zalać śmietaną 36%, doprawiając solą i pieprzem. Włożyć do piekarnika nagrzanego w temp. 160°C na około 25 minut.

Marchewkę pokroić w kształcie plastrów lub beczułek, gotować aż zmięknie w osolonej i słodkiej wodzie; brokuły rzucić na parę do pieca konwekcyjnego w temp. 110°C na około 10 minut. Paprykę pokroić i podsmażyć.

Przygotować sos pieczeniowy wg przepisu Nestlé. Czosnek podsmażyć razem z rodzynkami i wymieszać z sosem.

Podawać na ziemniakach gratine razem z warzywami, dekorując parmezanem.

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Przygotował: Michał Godyń



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000