Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Rolada z łososia i soli w cieście filo z sosem bazyliowo-anyżowym




Skład:

  • filet z łososia b/s 0,06 kg
  • filet z soli b/s 0,06 kg
  • ciasto filo kanaki 0,01 kg
  • makaron sojowy 0,05 kg
  • cukinia 0,04 kg
  • fileciki z pomidora 0,01 kg
  • cebula czerwona 1 szt.
  • masło
  • cytryna
  • mąka
  • szafran
  • sól
  • pieprz biały
  • śmietana 30%
  • bulion consome – pasta
  • świeża bazylia
  • likier anyżowy
  • białe wino
  • szczypiorek


Sposób przyrządzenia:

Łososia pokrojonego na cienki pasek zawijam w filet z soli wyłożony bazylią, doprawiony solą i pieprzem oraz skropiony cytryną. Całość zawijam w ciasto filo i obsmażam na maśle ze wszystkich stron. Następnie wkładam do pieca na 180 stopni C na ok. 10 min.

W między czasie gotuję makaron sojowy z szafranem. Cukinię kroję na cienkie paski i blanszuję.

Sos: podsmażam cebulę na oliwie i zalewam ją białym winem i likierem anyżowym, redukuję i zalewam bulionem consome, chwilę gotuję. Pod koniec dodaję świeżą bazylię i śmietanę. Miksuję i przecieram, zaciągam zasmażką.

Do makarony dodaję fileciki z pomidora i układam go na cukinii, wokół pokrojoną roladę, polewam sosem i dekoruję bazylią i szczypiorkiem.

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Przygotował: Maciej Kopczyński



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000