Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Danie bulionerów




Skład:

  • 4 kostki rosołu grzybowego Winiary
  • 1 średnia główka kapusty włoskiej
  • 50 dkg borowików
  • 20 dkg żółtego sera
  • 1 łyżka masła
  • mąka
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • pietruszka
  • sos pomidorowy


Sposób przyrządzenia:

Przyrządzamy bulion grzybowy z 3 kostek według przepisu. Do bulionu wkładamy kapustę włoską obraną z zewnętrznych liści i gotujemy na małym ogniu aż liście zmiękną, po czym wyjmujemy z wody.

Grzyby kroimy na cieniutkie paseczki i podsmażamy na drobno posiekanej cebulce i łyżce masła. Z 1 kostki i szklanki wrzątku przygotowujemy bulion esencjonalny. Gdy cebulka się zeszkli dolewamy bulion i dusimy do momentu aż płyn się zredukuje. Po ostygnięciu dodajemy żółty ser utarty na łezkę, mieszamy doprawiając do smaku pieprzem.

Bierzemy po 2 lub 3 liście z zależności od wielkości, na pierwszy nakładamy podłużnie farsz po czym zawijamy liście. Układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym, podlewamy odrobiną rosołu. Dusimy ok. 15 min.

Na bazie pozostałego bulionu sporządzamy sos pomidorowy (za świeżych pomidorów lub koncentratu). Układamy danie na talerzu polewając sosem i ozdabiając pietruszką.

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Przygotowała: Janina Gliszczyńska



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000