Skład: - porcje kurczaka
- sól
- pieprz
- papryka
- mąka
- ½ kostki margaryny
- 2 duże cebule
- 2 ząbki czosnku
| - ½ l wody
- 1 kostka rosołowa WINIARY
- ¼ szklanka powideł śliwkowych
- 1 szklanka ketchupu
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżeczka soli
|
Sposób przyrządzenia: Porcje kurczaka posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące z odrobiną papryki, obsmażyć na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać sosem.
Przygotowanie sosu: Pokrojona cebule i czosnek podsmażyć na margarynie na złoty kolor. W wodzie zagotować kostkę rosołową WINIARY, dodać powidła i ketchup, wymieszać. Następnie dodać cukier, ocet i osolić. Całość zagotować i zalać tym sosem kurczaka. Piec w piekarniku około 1 godziny.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
|