Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pieczony filet z łososia z foie gras i suszonymi pomidorami podany na puree bazylikowo-krewetkowym z aromatycznymi warzywami w cieście filo




Skład (na 10 porcji):

  • łosoś filet 1,2 kg
  • foie gras 0,4 kg
  • rozmaryn świeży 0,1 kg
  • czosnek świeży 0,1 kg
  • jajka 6 sztuk
  • pesto Maggi 0,1 kg
  • mąka pszenna 0,15 kg
  • masło 0,15 kg
  • papryka czerwona 0,3 kg
  • papryka żółta 0,15 kg
  • cukinia 0,3 kg
  • cebula bordowa 0,15 kg
  • tymianek świeży 0,1 kg
  • oliwki czarne 0,1 kg
  • ziemniaki 1 kg
  • bazylia świeża 0,1 kg
  • krewetka surowa 16 x 20 0,24 kg
  • parmezan 0,05 kg
  • oliwa z oliwek 0,5 l
  • salsa Texicana Maggi 0,2 kg
  • rosół warzywny WINIARY 0,1 kg


Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki gotujemy z dodatkiem rosołu warzywnego, robimy z nich puree bazylikowe, do którego podajemy podsmażone krewetki na czosnku.

Następnie paprykę, cukinię, cebulę bordową kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie z oliwek i suszonych pomidorów z dodatkiem foie gras i świeżych ziół. Tak uszykowane warzywa zawijamy w ciasto filo i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 5 minut.

Filet z łososia faszerujemy musem z łososia z dodatkiem foie gras, suszonych pomidorów, rozmarynu i czosnku, a górna część łososia smarujemy Pesto. Łososia pieczemy przez 8 minut w temperaturze 160 stopni. Z mąki, masła i białek robimy ciasto maślane i wypiekamy z dodatkiem czarnych oliwek i parmezanu w temperaturze 200 stopni.

Gdy wszystkie składniki potrawy są już gotowe – układamy na talerzu jak na zdjęciu.

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Przygotował: Tomasz Purol



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000