Składniki na 10 porcji: - łosoś filet 2 kg
- pomidorki cherry 250 g
- pumpernikiel 200 g
- szparagi białe 1 kg
- szparagi zielone 1 kg
- cytryna 0,5 kg
- jajka 5 szt.
- oliwa z oliwek 0,5 l
- sos texicana salsa 100 g
- ocet balsamiczny 100 g
| - szalotka 100 g
- masło 250 g
- wino czerwone 0,7 l
- sos pesto 100 g
- bulion consone 100 g
- kwiaty nasturcji 12 szt.
- sól 100 g
- pieprz 50 g
- cukier 50 g
|
Sposób przyrządzenia: Łososia wyfiletować, oczyścić i wyporcjować, zamarynować.
Z pumpernikla wyciąć porcję wielkości łososia, szparagi oczyścić, blanszować. Pomidorki cherry zamarynować, posiekać szalotkę i podsmażyć. Zredukować wino, połączyć z szalotką i przecedzić przez drobne sito. Sos doprawić i zagęścić.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
|