Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Łosoś marynowany w pesto rukolowym z ziemniakami puree z kozim serem i sosami: paprykowym i z białych szparagów




Składniki na 1 porcję:

  • świeży łosoś (filet) 100 g
  • zupa szparagowa WINIARY
  • rukola 100 g
  • papryka czerwona 150 g
  • cebula 50 g
  • orzeszki pinii 15 g
  • ziemniaki 100 g
  • kozi ser 60 g

  • śmietana szefa kuchni 22 % 250 g
  • bulion warzywny WINIARY
  • pomidorki cherry kilka szt.
  • oliwa z oliwek 250 ml
  • oliwa truflowa 40 ml
  • czosnek 2 ząbki
  • sól, pieprz
  • kostki lodu 4 szt.


Sposób przyrządzenia:

Umytą rukolę, orzeszki pinii, lód blenderujemy, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek, sól, pieprz do smaku. Filet z łososia marynujemy w tak przygotowanym pesto.

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Po ugotowaniu przeciskamy przez praskę i dodajemy część śmietany, kozi ser roztopiony na patelni. Doprawiamy solą do smaku.

Sos z białych szparagów: W garnku gotujemy zupę szparagową WINIARY, dodajemy odrobinę oliwy truflowej, zagęszczamy częścią śmietany.

Sos paprykowy: Na oliwie z oliwek przesmażamy cebulę i czosnek pokrojone w kostkę, dodajemy paprykę. Podlewany bulionem warzywnym WINIARY i chwile dusimy. Wszystko blenderujemy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Łososia wyjmujemy z marynaty lekko grillujemy z obydwu stron, przekładamy na blachę i pieczemy w temp. 180 stopni.

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Przygotował: Adam Zwierzyński



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000