Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Kozi ser pieczony z warzywami Oerlemans sosami pesto i kokosowo-szafranowym

Składniki: (na 1 porcję)

  • Kozi ser 60 g
  • Suszone pomidory 10 g
  • Szafran 1 g
  • Śmietana 36% 50 ml
  • Mleko kokosowe 50 ml
  • Białe wino wytrawne 20 ml
  • Oliwa z oliwek 50 ml
  • Świeże zioła
  • Orzeszki pinii 10 g
  • Młoda marchew z nacią 20 g
  • Masło 10 g
  • Szparagi Oerlemans białe 2 szt.
  • Brukselka Oerlemans 1 szt.
  • Pomidor koktajlowy 1 szt.
  • Cukinia Oerlemans 60 g
  • Bakłażan Oerlemans 40 g
  • Imbir 5 g
  • Parmezan 20 g
  • Bułka tarta 20 g
  • Mąka 10 g
  • Jajko 1 szt.

  • Sposób przyrządzenia:

    Kozi ser panierujemy w panierce (jajko, mąka, parmezan, bułka tarta, czarny sezam). Kozi ser przekładamy cukinią dodając suszone pomidory, listki bazylii i imbir. Przebijamy to rozmarynem i pieczemy w piecu w 110 stopniach C.

    Sos Pesto – zioła miksujemy z oliwą z oliwek, doprawiamy. Orzeszki piniowe prażymy. Młodą marchewką podsmażamy na maśle na zielonym pieprzem.

    Białe szparagi dusimy na białym occie balsamicznym z brązowym cukrem. Brukselką gotujemy, całość układamy na talerzu.

    Prezentowane danie zostało uznane za najlepsze podczas konkursu Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel w Kołobrzegu "Wegetariańska uczta z Oerlemans", która odbyła się 7 lutego 2007 roku.

    Adam Dmyterko i Grzegorz Nowicki, przygotowując tę potrawę 24 maja 2007 roku w Ustroniu podczas Ogólnopolskiego Finału "Wegetariańskiej Uczty z Oerlemans" okazali się najlepsi i zdobyli pierwsze miejsce. Zwycięstwo spowodowało ich automatyczną kwalifikację do Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się 19 września 2007 roku podczas targów Polagra-Food.


    Przygotowali: Adam Dmyterko, Grzegorz Nowicki i Paweł Kaczyński, Restauracja Pergola, Kołobrzeg



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


    "k p polski"
    (30.05.2007 - 03:21)  (rafil)
     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000