Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Concase warzywne otoczone aromatyzowaną imbirem gruszką w duecie z kuskus i makaronem pene

Składniki: (na 1 porcję)

  • Gruszka
  • Cukinia
  • Papryka świeża
  • Pory
  • Pomidor
  • Imbir świeży
  • Goździki
  • Sól
  • Cukier
  • Cytryna
  • Liść kapusty włoskiej
  • Szpinak zaprawiony śmietaną
  • Kuskus
  • Zioła
  • Makaron penne
  • Pomidorki suszone
  • Szparagi
  • Balsamiko

  • Sposób przyrządzenia:

    Gruszkę gotujemy z cytryną, imbirem, goździkami, cukrem i odrobiną soli. Warzywa kroimy w bardzo drobną kosteczkę, przesmażamy na maśle. Doprawiamy solą, świeżą bazylią i oregano.

    Szpinak przekładamy na przemian z kuskusem i zawijamy w liść kapusty włoskiej. Makaron nadziewamy suszonymi pomidorkami.

    Wydrążamy gruszkę i układamy na gołąbku z kuskus i szpinaku. Makaron układamy w koło i polewamy balsamiko.

    Prezentowane danie zostało uznane za najlepsze podczas konkursu Wegetariańska Uczta z Orlemans we Władysławowie.


    Przygotowali: Damian Mazurowski i Piotr Krysiak, Restauracja Pod Łososiem, Gdańsk.

    Wywiad z Damianem Mazurowskim "Kucharz nie może stać w miejscu"


    Zobacz:"Wegetariańska uczta z Orlemans we Władysławowie"



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000