Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
13.05.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pieczony filet z łososia z musem pomidorowo-bazyliowym, podany ze szpinakiem imbirowym w filo, krewetką i
sosem szczawiowym

Składniki (na 6 porcji):

  • łosoś filet ze skórą 480 g
  • szpinak świeży 250 g
  • szczaw świeży 150 g
  • ciasto filo 100 g
  • jajka 2 szt
  • pomidor suszony 60 g
  • pomidor koktajlowy 30 g
  • marchew młoda 200 g
  • szparagi zielone baby 150 g
  • krewetka surowa 16/20 120 g
  • bazylia świeża 100g
  • imbir korzeń 20 g
  • czosnek 30 g
  • fume rybne 700 ml
  • śmietana 30% 150 ml
  • cebula biała 70 g
  • masło 80 g
  • oliwa z oliwek 100 ml
  • sól, pieprz czarny

  • Sposób przyrządzenia:

    Filet z łososia kroimy na sześć kwadratowych porcji. Z pozostałego łososia, suszonych pomidorów, bazylii i jajka przygotowujemy mus którym faszerujemy łososia. Z reszty musu gotujemy kluseczki w wywarze rybnym.

    Szpinak smażymy z cebulą i imbirem a następnie zawijamy w filo i smażymy w głębokim tłuszczu. Pozostałą cześć cebuli podsmażamy ze szczawiem następnie podlewamy fume rybnym i śmietaną, chwilę gotujemy i miksujemy.

    Krewetkę smażymy z czosnkiem, szparagami, pomidorami koktajlowymi i młodą marchewką na koniec podlewany fume rybnym i redukujemy. Łososia z musem pieczemy w temp 160 stopni przez 8 minut skórą do góry. Gdy wszystkie składniki dania mamy gotowe układamy potrawę na talerzu.

    Na środku talerza układamy sałatę, a dookoła niej pokrojoną tortillę. Tak przygotowane danie można podać gościom.


    Przygotował: Tomek Purol i Daniel Olas, Villa Hoff, Trzęsacz




    Tomek Purol i Daniel Olas prezentują zwycięskie dania Kulinarnego Pucharu Polski 2007 - Poznań













    Zobaczcie Państwo :

    Tomek Purol - Jak dochodzi się do mistrzostwa

    Kulinarny Puchar Polski 2007


    Tomek Purol poleca

    Polędwica wołowa otulona truflami...



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000