Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Tortilla z serem philadelphia, krewetkami koktajlowymi
i grillowanymi warzywami, podana z wyborem sałat

Składniki :

  • tortilla duża 1 op.
  • ser philadelphia 300g
  • krewetki koktajlowe parzone 500gr
    (mogą być mrożone)
  • cukinia średnia 1 szt.
  • marchew 2 szt.
  • bakłażan 1 szt.
  • rucola 100 g
  • karbowana czerwona 1 szt.
  • |karbowana zielona 1 szt.
  • roszponka 100 g
  • endywia 1 szt. mała
  • cykoria czerwona 1 szt.
marynata do krewetek:
  • oliwa z oliwek 50 ml.
  • cytryna świeża 1 szt.
  • sól 2 g
  • pieprz biały 2 g
  • natka pietruszki siekana 2 gałązki.
  • czosnek świeży siekany 2 ząbki

  • sos do sałatki:
  • oliwa z oliwek 100 ml.
  • cytryna świeża 2 szt.
  • musztarda dijone 1 szt.
  • sól 1 g
  • pieprz 1 g
  • ocet winny czerwony 20 ml.
  • pomidory suszone w zalewie 100 g

  • Sposób przyrządzenia:

    W pierwszej kolejności musimy oczyścić i umyć warzywa, następnie je grillujemy i odstawiamy na bok do ostygnięcia. W międzyczasie marynujemy krewetki w oliwie z oliwek, cytrynie, soli, pieprzu, czosnku siekanym i natce. Odstawiamy (na ok. 15 minut).

    Następnie robimy sos do sałatki z oliwy z oliwek, cytryny, musztardy dijon, dokładnie mieszamy dodajemy, sól, pieprz, ocet winny do smaku suszone pomidory krojone w paski. Ser philadelphia doprawiamy do smaku solą, pieprzem i siekaną natką, dokładnie mieszając. Następnie dokładnie płukamy wszystkie sałaty, osuszamy je i rwiemy do miski w małe kawałki.

    Gdy wszystko mamy gotowe możemy zacząć przygotowanie dania. Rozkładamy tortille na płaskiej powierzchni, smarujemy ją serem philadelphia. Na ser wykładamy zamarynowane i odsączone krewetki, a na nie układamy grillowane warzywa. Całość musimy zwinąć w rulon, tak aby składniki nie wypadały.

    Obcinamy końce i w zależności od tego jak chcemy ułożyć na talerzu, kroimy tortillę. Wybór sałat łączymy z sosem i mieszamy.

    Na środku talerza układamy sałatę, a dookoła niej pokrojoną tortillę.


    Przygotował: Jacek Babula, Hotel Hilton, Warszawa


    Zobaczcie Państwo :

    Jacek Babula: Kuchnia - moja pasja...

    Tortilla z serem philadelphia

    Polędwiczki cielęce faszerowane...

    Wybór sałat z pomidorkami cherry

    Gruszki w czerwonym winie

    Owoce w biało-czarnej czekoladzie



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


    "Rewelacyjny przepis, gratulacje"
    (09.11.2007 - 15:21)  (gastronomka)
    "Posiadam wiele ciekawych pomysłów....."
    (11.11.2007 - 21:39)  (Jacek bAULA )
    "pomyłka"
    (11.11.2007 - 21:42)  (JACEK BABULA)
     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000