
Składniki:
- melon 1 szt.
- truskawki 200 g
- papaja mała 1 szt.
- pomarańcza 2 szt.
|
kiwi 2 szt.
czekolada biała 2 szt.
czekolada ciemna 2 szt.
|
Sposób przyrządzenia:
Owoce myjemy i obieramy ze skóry, następnie kroimy w duże kawałki tak, aby móc je swobodnie moczyć w czekoladzie.
Czekoladę rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu, gdy jest płynna moczymy w niej owoce i chwilkę czekamy aż czekolada ostygnie.
Następnie układamy na talerzu na przemian tak, aby otrzymać efekt kolorystyczny. To prosty i szybki przepis na smaczny deser. Do owoców można podać zimny poncz. Deser idealny na upalne dni.
Przygotował: Jacek Babula, Hotel Hilton, Warszawa
Zobaczcie Państwo : |
|
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|