Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
15.01.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Karmazynowy przypływ - rolada z karmazyna ze szpinakiem, łososiem i sandaczem, flambirowane krewetki i ogony rakowe

Składniki:

  • karmazyn 2 filety ze skórą po ok. 100 g
  • cienkie plastry łososia 30 g
  • sandacz 30 g
  • krewetki koktajlowe 2 szt.
  • ogony rakowe 2 szt.
  • szpinak w liściach
  • sok z cytryny
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb Prymat
  • koniak 50 ml
  • chleb tostowy bez skóry 2 szt.
  • jajko
  • ziemniaki 40 g
  • migdały 15 g
  • pomidory bez skóry 20 g
  • śmietana gęsta 100 g
  • zioła: bazylia, oregano, kolendra, pokrzywy
  • oliwa 100 ml

  • Z karmazyna ścinamy mięso tak, żeby na skórze została niewielka jego ilość. Ścięte mięso i sandacza kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, koperkiem, sokiem z cytryny i przyprawą do ryb Prymat.

    Na jeden filet karmazyna kładziemy plaster łososia, a na to szpinak. Następnie mieszankę karmazyna i sandacza oraz flambirowane w koniaku krewetki koktajlowe i ogony rakowe. Na to znów szpinak, łosoś i filet karmazyna. Wszystko spinamy wykałaczkami, wiążemy i zawijamy w folię. Piec ok. 9-10 min. w temp. 175 ºC.

    Chleb tostowy zamaczamy w rozbitym jajku i smażymy na złoty kolor. Ziemniaki należy zmiksować z migdałami, pomidorem i niewielką ilością gęstej śmietany. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na tost kładziemy gotową masę i przykrywamy kolejną grzanką.

    Zioła zmiksować z oliwą i 60 g gęstej śmietany. Dodać trochę soku z cytryny, sól i pieprz. Do dania podawać sorbet cytrynowy.


    Przygotował: Adam Kowalewski – City Hotel, Bydgoszcz


    Dzięki przygotowaniu prezentowanego dania Adam Kowalewski zajął I miejsce podczas V Kujawsko - Pomorskich Potyczek Kulinarnych.



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000